U povodu predstojećih unutarstranačkih izbora, Glavno tajništvo HDZ-a obavještava sve članove naše stranke da u razdoblju od 30. siječnja do 7. veljače 2020. imaju mogućnost provjere jesu li upisani u evidenciju članstva.

priopcenje-iz-10-2-1580397793.jpg

blank.gif

Poštovane članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice,

u povodu predstojećih unutarstranačkih izbora i prava sudjelovanja onih članova koji su u evidenciju članstva HDZ-a upisani do 24,00 sati 24. siječnja 2020. godine, obavještavamo vas da je u razdoblju od 30. siječnja 2020. do 7. veljače 2020. omogućeno svakom članu da provjeri je li upisan u evidenciju članstva.

Ako smatrate da iz bilo kojeg razloga postoje nejasnoće oko upisa u bazu članstva i/ili nekih od osobnih podataka, sve informacije možete dobiti u Vašem temeljnom ogranku i/ili općinskoj/gradskoj/županijskoj organizaciji HDZ-a - kako bi ste, ako je zahtjev opravdan, na vrijeme zatražili upis ili izmjenu podataka.

Kontakte i adrese naših stranačkih organizacija možete vidjeti na sljedećoj adresi:

Kontakti

(VIDEO) Moja je zadaća osigurati da izborni proces bude demokratski i transparentan. Glavni nam je cilj da stranka iskaže snagu kako bismo poslali poruku da smo spremni opet preuzeti odgovornost za Hrvatsku i pobijediti na parlamentarnim izborima! - poručio je glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković nakon sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Izjavu Gordana Jandrokovića, kao i odgovore na pitanja novinara, možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo njegove ključne poruke:

O UNUTARSTRANAČKIM IZBORIMA

Na sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća definirali smo sve što nas čeka za unutarstranačke izbore. Imat ćemo još jednu sjednicu Nacionalnog vijeća te će ono, prema današnjem dogovoru, formalno raspisati izbore 7. veljače. Tada bi i krenula sva ta velika procedura koja od nas traži da izbore provedemo pojedinačno za predsjednika stranke, zamjenika predsjednika i potpredsjednike, za predsjednike i potpredsjednike županijskih, gradskih i općinskih organizacija. Biramo i stranačka tijela na četiri razine - temeljni ogranci te općinski, gradski i županijski odbori.

Sve bi to završilo 16. svibnja Općim saborom HDZ-a na kojem ćemo izabrati članove Predsjedništva i Nacionalnog odbora, novog tijela koje zamjenjuje Središnji odbor.

O DEMOKRATSKOM & TRANSPARENTNOM PROCESU

Čeka nas više od tri i pol mjeseca kontinuiranog izbornog procesa. Prvi put u povijesti HDZ-a izravno biramo i predsjednika i njegovog zamjenika i potpredsjednike. Moja je zadaća kao glavnog tajnika osigurati da proces bude demokratski i transparentan. Bit će uključeno puno ljudi kroz izborna povjerenstva i biračke odbore, bit će i puno kandidata. Glavni nam je cilj da stranka iskaže snagu kako bismo poslali poruku da smo spremni opet preuzeti odgovornost za Hrvatsku i pobijediti na parlamentarnim izborima!

O DEFINIRANIM DATUMIMA

Izbori za predsjednika HDZ-a, zamjenika i potpredsjednike bit će 15. ožujka, a 2. krug, ako ga bude, održat će se 22. ožujka. Kandidati za te dužnosti moraju skupiti potpise do kraja veljače. Kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika trebaju prikupiti najmanje 5 posto od ukupnog broja članova, a kandidati za četiri potpredsjednika - 3 posto.

Ukupni broj članova bit će točno definiran na dan raspisivanja izbora, a kreće se oko 210.000. Donijet ćemo odluku da se na ovim izborima mogu kandidirati i glasovati svi članovi, bez obzira na plaćanje članarine. Izravni izbori za niže razine - dakle, za općine, gradove i županije, bit će 5. travnja, a mogući 2. krug 19. travnja.

Besplatne repeticije

Hrvatska demokratska zajednica općine Podstrana pokrenula je ovaj projekt kojem je svrha pomaganja učenicima pri učenju.

 

Poduke će se davati iz matematike, fizike, hrvatskog i engleskog jezika, a predavači će biti profesori navedenih predmeta.

Napominjemo kako su ove poduke besplatne i namijenjene su za sve učenike, a bit će organizirane subotom u jutarnjim terminima u prostorijama udruge u Strožancu (zgrada TZ-Podstrane).

Ovo je jedna u nizu od akcija koju HDZ organizira za naše mještane i u našem mjestu.

Besplatne knjige za osnovnoškolce, zatim pomoć srednjoškolcima za kupnju knjiga u iznosu od 1.000 kuna, stipendije, repeticije, sve su to projekti putem kojih nastojimo pomoći našim mještanima, a sve iz razloga što lakšeg školovanja djece, riječi su tajnika HDZ-a Podstrane, Tomislava Buljana.

Prijave traju do 30.3.2018., a poduke počinju 14.04.2018. te traju do završetka nastavne godine.

Pozivamo sve zainteresirane roditelje i učenike osnovne škole da nas kontaktiraju putem telefona: 098 602 784 ili 091 216 6222 kao i na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U prijavi treba navesti ime i prezime, predmet i razred te kontakt telefon ili e-mail.

 

Veliko hvala svim profesorima koji su se odazvali ovoj akciji!

 

HDZ Podstrana.

Stranica 1 od 2

© 2018 Hrvatska Demokratska Zajednica Podstrana. Sva prava pridržana.

http://hdz-podstrana.com/ koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke cookie/kolačići mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda ove web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Na naslovnu stranicu