Unutarstranački izbori 2021

IZBOR PREDSJEDNIKA OPĆINSKOG OGRANKA MHDZ-a općine Podstrana
KANDIDATI:
1. Tomislav Colić
 
IZBOR ČLANOVA IZVRŠNOG ODBORA MHDZ-a općine Podstrana
KANDIDATI:
1. Laura Kavelj
2. Stipe Lozina
3. Lucijan Korotaj
4. Marko Mandarić
5. Ivana Božiković
6. Tina Mandarić
7. Kristina Biočić
 
IZBOR ČLANOVA NADZORNOG ODBORA MHDZ-a općine Podstrana
KANDIDATI:
1. Anđela Varnica
2. Duje Raos
3. Ljubica Prižmić

Na temelju Odluke o rokovima i načinu kandidiranja za dužnosnike tijela koja se biraju u organizacijama MHDZ-a, dostavljamo sljedeći poziv na Izbornu skupštinu MHDZ-a Općine Podstrana koja će se održati u četvrtak 04.11.2021 u prostorijama zgrade Općine Podstrana (prizemlje zgrade) kada će članovi pristupiti izboru dužnosnika ubacivanjem glasačkih listića u glasačku kutiju.

Kandidature se trebaju predati najkasnije 48 sati prije termina održavanja izborne skupštine te sadržavati minimalno 10 potpisa članova MHDZ-A Podstrana (kandidati za predsjednika OO MHDZ Podstrana), odnosno minimalno 5 potpisa (kandidati za članove OO MHDZ Podstrana).

Prijave se mogu predati osobno, preporučeno ili elektorničkom poštom na sljedeću adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

U prilogu se nalaze svi potrebni obrasci za predaju kandidatura.

 

OBRAZAC KANDIDATURE

KANDIDATURA ZA IZASLANIKAKANDIDATURA ZA IZASLANIKA

KANDIDATURA ZA PREDSJEDNIKA

KANDIDATURA ZA ČLANA

 

Javni poziv možete preuzeti OVDJE

 

Na temelju članka 50. stavak 1. i članka 55. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-21/566 od 30. kolovoza 2021. godine, Općinsko izborno povjerenstvo HDZ-a Općine Podstrana na sjednici održanoj 03. listopada 2021. godine, donijelo je:

ODLIKU o utvrđivanju pravovaljanih kandidatura za izbor predsjednika i potpredsjednika Općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana

 

I.

Utvrđuje se pravovaljanost kandidatura za izbor predsjednika i potpredsjednike Općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana na izborima koji će se održati 17. listopada 2021. godine, redoslijedom prema broju prikupljenih pravovaljanih potpisa potpore:

a) za predsjednika OO HDZ-a:

1. Tomislav Buljan - 20 potpisa potpore

b) za potpredsjednike OO HDZ-a:

1. Mijo Dropuljić - 20 potpisa potpore

2. Ante Šošić - 19 potpisa potpore

II.

Kandidati će na kandidacijskoj listi i glasačkom listiću biti poredani abecednim redom.

III.

Ova Odluka će se objaviti na mrežnoj stranici www.hdz-podstrana.com i www.hdzst.com.

IV.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Podstrana, 03. listopada 2021.

 

Predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva HDZ-a Općine Podstrana

Jelena Polić

 

 

Odluka o utvrđivanju pravovaljanih kandidatura - OO HDZ Podstrana

Lista kandidata za izbor potpredsjednika OO HDZ Podstrana

Lista kandidata za izbor predsjednika OO HDZ Podstrana

Podstrana, 24. rujna 2021. godine
 
Na temelju članka 12. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Ur.broj: 05-21/566 od 30. kolovoza 2021. godine i Odluke o sazivanju Izborne skupštine općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana od 23. rujna 2021. godine, upućujem vam
 
P O Z I V
 
za sudjelovanje na izborima za članove općinskog odbora HDZ-a Općine Podstrana i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije koji će se održati u nedjelju 17. listopada 2021. godine od 8,00 do 19,00 sati na biračkom mjestu Podstrana – biračko mjesto 1 u prostorijama Zgrade Općine Podstrana, na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 3, 21312 Podstrana (prizemlje zgrade).
 
Istog dana, na navedenom biračkom mjestu, održat će se i izbori za predsjednika i potpredsjednike Općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana kao i za predsjednika i potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije.
 
S poštovanjem, Predsjednik
Općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana
Tomislav Buljan

 

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO OPĆINE PODSTRANA


Na temelju članka 12. stavak 2. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici - integralna verzija, Ur.br: 05-21/566 od 30. kolovoza 2021. godine, općinsko izborno povjerenstvo HDZ-a Općine Podstrana, na sjednici održanoj 23. rujna 2021. godine, donijelo je:


N A P U T A K O NAČINU, UVJETIMA I ROKOVIMA KANDIDIRANJA NA DUŽNOSTI I U TIJELA KOJA SE BIRAJU NA IZBORNOJ SKUPŠTINI OPĆINSKE ORGANIZACIJE HDZ-a OPĆINE PODSTRANA


1. Članovi izborne skupštine općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana, mogu se
kandidirati, birati i biti birani na dužnosti i u tijela koja se biraju na skupštini, sukladno
odredbama Pravilnika o unutarstranačkim izborima u HDZ-u.


2. Na izbornoj skupštini općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana biraju se:
a) općinski odbor organizacije HDZ-a Općine Podstrana
b) izaslanici na izbornu skupštinu županijske organizacije HDZ-a općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana


3. Kandidature za dužnosti i tijela (iz točke 2.) koja se biraju na skupštini podnose se na propisanim obrascima najkasnije 48 sati prije održavanja izborne skupštine odnosno najkasnije do 15. listopada 2021. godine do 24,00 sati općinskom izbornom povjerenstvu HDZ-a Općine Podstrana osobno ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


4. Obrasci kandidature se mogu od 25. rujna 2021. godine osobno preuzeti i popuniti u općinskom izbornom povjerenstvu HDZ-a Općine Podstrana, nakon čega će izborno povjerenstvo kreirati obrazac za prikupljanje potpisa potpore kandidaturi, koji će se kandidatima dostaviti na e-mail adresu naznačenu na obrascu kandidature ili neposredno uručiti.
Obrasci kandidature se mogu preuzeti svakim danom od 08,00 do 14,00 sati, uz prethodnu najavu izbornom povjerenstvu na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili mob: 091/572-7741.


5. Kandidature za dužnosti i tijela koja se biraju na izbornoj skupštini moraju biti podržane s najmanje 5% potpisa ukupnog broja članova skupštine, odnosno s najmanje 21 potpisa članova.


6. Općinsko izborno povjerenstvo HDZ-a Općine Podstrana će po završetku kandidacijskog postupka utvrditi ispravnost potpisa potpore i pravovaljanost kandidatura te utvrditi liste kandidata (izborne liste) za dužnosti i tijela koja se biraju na izbornoj skupštini navodeći kandidate na listi prema abecednom redu prezimena.


7. Izborni postupak na izbornoj skupštini provodi izborno povjerenstvo izabrano na skupštini općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana, koje će, odmah po njihovom izboru, preuzeti utvrđene liste kandidata (izborne liste) od općinskog izbornog povjerenstva HDZ- a Općine Podstrana te ih podnijeti skupštini na usvajanje, a potom i neposredno provesti izbore za dužnosti i tijela koja se biraju.


U Podstrani, 24. rujna 2021. godine


Predsjednik OIP-a HDZ-a Općine Podstrana
Jelena Polić

U nastavku teksta možete preuzeti službene dokumente

NAPUTAK

POZIV NA IZBORNU SKUPŠTINU

KANDIDATURA ZA IZBOR ČLANOVA

POTPISI POTPORE

KANDIDATURA ZA IZBOR IZASLANIKA

POTPISI ZA IZBOR IZASLANIKA

 

 

Stranica 1 od 2

Koristimo kolačiće
http://hdz-podstrana.com/ koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke cookie/kolačići mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda ove web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.