Unutarstranački izbori 2020.

U prilogu na dnu stranice možete preuzeti odluku o pravovaljanim kandidaturama za članove OO HDZ Podstrana i izaslanike za ŽO HDZ SDŽ.
Materijali osim na našim stranicama  mogu preuzimati danas u Sinjskoj 2 u Splitu, ŽO HDZ SDŽ, treći kat, od 15:30 do 20:00 i sutra od 08:00 do 19:00 h.
 
 

Na temelju članka 50. stavak 1. i članka 55. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-20/768 od 19. listopada 2020. godine, Općinsko izborno povjerenstvo HDZ-a Općine Podstrana na sjednici održanoj 07. studenoga 2020. godine, donijelo je:

O D L U K U

o utvrđivanju pravovaljanih kandidatura za i

zbor predsjednika i potpredsjednika Općinske organizacije HDZ-a

Općine Podstrana

 

I.

Utvrđuje se pravovaljanost kandidatura za izbor predsjednika i potpredsjednike Općinske organizacije HDZ-a Općine Podstrana na izborima koji će se održati 22. studenoga 2020. godine., redoslijedom prema broju prikupljenih pravovaljanih potpisa potpore:

 

 

a) za predsjednika OO HDZ-a:

   1. Tomislav Buljan -       33 potpisa potpore

   2. Mladen Vuko -           12 potpisa potpore 

 

b) za potpredsjednike OO HDZ-a:

   1. Mladen Bartulović -    33 potpisa potpore

   2. Nikola Bakota -           27 potpisa potpore

 

II.

Kandidati će na kandidacijskoj listi i glasačkom listiću biti poredani abecednim redom.

III.

Ova Odluka će se objaviti na mrežnoj stranici www.hdz-podstrana.com. 

IV.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Ur.broj: 11-20/20-1

Podstrana, 07. studenoga 2020.

Predsjednik

Općinskog izbornog povjerenstva HDZ-a

Općine Podstrana

Jelena Polić

 

 

Dokumenti za preuzimanje su dolje u prilogu:

 

 - ODLUKA

 - LISTA KANDIDATA ZA IZBOR PREDSJEDNIKA OPĆINSKE ORGANIZACIJE HDZ-a OPĆINE PODSTRANA

 - LISTA KANDIDATA ZA IZBOR POTPREDSJEDNIKA OPĆINSKE ORGANIZACIJE HDZ-a OPĆINE PODSTRANA

Poštovani članovi, na dnu članka Vam dostavljamo sljedeće naputke Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a:

-        Naputak o određivanju članova izbornih povjerenstava i biračkih odbora te imenovanju promatrača kandidata na unutarstranačkim izborima

-        Naputak o radu biračkih odbora

-        Naputak o glasovanju birača u samoizolaciji.

-NAPUTAK O RADU BIRAČKIH ODBORA - 2020.

-NAPUTAK O ODREĐIVANJU ČLANOVA IZBORNIH POVJERENSTAVA I BIRAČKIH ODBORA, I PROMATRAČA KANDIDATA

-NAPUTAK SIP-a O GLASOVANJU BIRAČA U SAMOIZOLACIJINAPUTAK SIP-a O GLASOVANJU BIRAČA U SAMOIZOLACIJI

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA OPĆINSKA ORGANIZACIJA HDZ-a OPĆINE PODSTRANA

Ur.broj: 11-20/2020
Podstrana, 06. studenog 2020. godine

Na temelju članka 11. i članka 12. u vezi s člankom 100c. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici – integralna verzija, Ur.broj: 05-20/768 od 19. listopada 2020. godine (u daljnjem tekstu: Pravilnik), upućujem

P O Z I V
za sudjelovanje na izborima za članove općinskog odbora HDZ-a općine Podstrana i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije s naputkom za kandidiranje

Izbori za članove općinskog odbora HDZ-a općine Podstrana i članove (izaslanike) skupštine županijske organizacije HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije održat će se 22. studenoga 2020. godine na biračkom mjestu na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 3, Podstrana u vremenu od 8,00 do 19,00 sati.

Članovi skupštine općinske organizacije HDZ-a općine Podstrana koju čine članovi (izaslanici) izabrani na izbornim skupštinama temeljnih organizacija i članovi (izaslanici) po položaju (članak 16. stavak 2. Pravilnika) mogu se kandidirati, birati i biti birani:
- za članove općinskog odbora
- za izaslanike na izbornu skupštinu županijske organizacije.

Obrasci kandidature i obrasci za prikupljanje potpisa potpore kandidaturi za izbor članova općinskog odbora i za izbor članova (izaslanika) za skupštinu županijske organizacije HDZ-a, mogu se preuzeti od 6. studenog 2020. godine u općinskom izbornom povjerenstvu, tel.: 091/572 7741, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kandidature za članove općinskog odbora i kandidature za članove (izaslanike) na skupštinu županijske organizacije Splitsko-dalmatinske županije podržane s najmanje 5% potpisa članova skupštine, ali ne s manje od 5 potpisa, podnose se na propisanim obrascima najkasnije 48 sati prije održavanja izbora, dakle, do 20. studenoga 2020. godine do 8,00 sati, općinskom izbornom povjerenstvu HDZ-a općine Podstrana osobno ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Općinsko odnosno županijsko izborno povjerenstvo će po završetku kandidacijskog postupka utvrditi ispravnost potpisa potpore i pravovaljanost kandidatura, utvrditi liste kandidata (izborne liste) te ih odmah po utvrđivanu javno objaviti, a obavezno na mrežnim stranicama općinske odnosno županijske organizacije HDZ-a.

Predsjednik
Općinske organizacije HDZ-a
općine Podstrana
Jelena Polić

_______________________

Stranica 1 od 5

Koristimo kolačiće
http://hdz-podstrana.com/ koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke cookie/kolačići mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda ove web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.